Førerkort bil klasse B

Ta lappen hos oss! Vår trafikkskole har avdeling på Oppegård og i Vestby. Vi har veldig høy beståttprosent, 9/10 består førerprøven på første forsøk. 

Her finner du fullstendig oversikt over opplæringen og mulighet til å bestille riktige kurs og kjøretimer. Velkommen til oss! :)

Trinn 1- Trafikalt grunnkurs - Grunnleggende kurs om å ferdes i trafikken

Har du lyst til å komme i gang med kjøretimer eller øvingskjøring? Da trenger du først å gjennomføre obligatorisk trafikalt grunnkurs. Dette er et grunnleggende kurs i trafikk, førstehjelp og kjøring i mørket - du må være fylt 15 år for å delta.

Hvis du bor i Vestby, Ås, Hvitsten, Pepperstad, Hølen, Son, Verpet eller Vestby da melder du deg på trafikalt grunnkurs på vår avdeling i Vestby.

Meld deg på trafikalt grunnkurs i Vestby

Hvis du bor i Oppegård, Nordre Follo, Ski, Langhus, Vevelstad, Kolbotn, Sofiemyr, Siggerud eller Oppegård da melder du deg på trafikalt grunnkurs i vår avdeling på Oppegård.

Meld deg på trafikalt grunnkurs på Oppegård

Til kjøretimene har vi ofte mulighet til å hente deg deg på skolen din eller på togstasjonen. Du kan også møte opp utenfor våre lokaler, det er mange som velger det også. Når du skal på obligatoriske kurs møter du opp på våre lokaler i Vestby eller på Oppegård.

Trinn 2- Tekniske ferdigheter

Når du har gjennomført trafikalt grunnkurs, og fylt 16, kan du begynne med kjøretimer eller privat øvingskjøring.

Vårt tips er å starte med noen kjøretimer for å få på plass grunnleggende ferdigheter sammen med trafikklærer, for så å øvingskjøre hjemme til ferdighetene er gode nok. Når du kan beherske bilen på en god måte og er kjent med bilens knapper og brytere er du klar for obligatorisk trinnvurdering trinn 2.

Bestill kjøretimer på e-post eller ring oss på tlf: 930 80 778

Trinn 3- Trafikale ferdigheter

Når du har kjørt en del, og gjennomført trinnvurdering trinn 2, er du klar for å begynne på trinn 3. For trinn 3 er målet å kjøre effektivt, sikkert og økonomisk i ulike trafikkmiljø.

Opplæringen i på trinn 3 legges til områder som byr på forskjellige trafikale situasjoner, du skal mestre kjøring i boligmiljø, tettsted, landevei, motorvei og bymiljø.

Teoriprøve - Teoretiske ferdigheter

Hos oss kan du også melde deg på teorikurs. Teorikurs sammen med kurs i sikkerhetskontroll av bil gir deg alt du trenger for å bestå teoriprøven.

Meld deg på teorikurs her

Meld deg på kurs i sikkerhetskontroll av bil

På slutten av trinn 3 kan du gjennomføre obligatorisk sikkerhetskurs på øvingsbane (les mer om sikkerhetskurs på øvingsbane her), og obligatorisk trinnvurdering trinn 3. 

Trinn 4 - Strategiske og taktiske valg

Trinn 4 kalles sikkerhetskurs på vei (obligatorisk), og er et kurs i å ta taktiske og strategiske valg for å klare å kjøre med lavest mulig risiko. Kurset varer i 13 timer, og disse 13 timene fordeles over fire tema som tas over flere dager eller uker.

Førerprøve - Eksamen hos Statens Vegvesen som tester dine trafikale ferdigheter.

Dette må du må fikse på egenhånd:

- Søknad om førerkort 

Leveres før du skal ta teoriprøven. Du finner søknadsskjema på vegvesen.no/dinside.

- Vandelsjekk

Sendes automatisk til politiet når du søker om førerkort, er gyldig i 6 måneder.

Teoriprøve

Avlegges på en trafikkstasjon fra du har fylt 17,5 år og har levert søknad om førerkort.

Førerprøve

Kan bestilles etter at du har bestått teoriprøven, du må ha gyldig vandelsattest for å bestille førerprøve.

- Har du fått svar på spørsmålene dine? 

Skriv til oss her, eller ring oss på tlf: 930 80 778, hvis du lurer på noe.