Kjøreopplevelser BMW M140i og BMW M550i. Del 1.


Bilia Follo inviterte til en dag med prøvekjøring av det ypperste BMW kan by på av ulike biler. Alt lå tilrette for en perfekt høstdag på lokale veier med gromme biler, les videre så får du vite hvordan det gikk..!

Da begynner vi!

BMW M140i Liten og uskyldig rød bil, små detaljer i grått som avslører at dette ikke er en helt vanlig 1-serie. Å starte opp rekkesekseren er en opplevelse i seg selv. Inn med bremsen, trykk på startknappen og motoren flerrer til og sender turtallet opp til 2000 omdreininger per minutt og det brummer og smeller i eksospotta før både turtallet går lydnivået går ned til et mer sivilisert nivå.

Når du drar i gang med denne bilen er det egentlig ikke så veldig spesielt, litt som en vanlig 2 liters motor med hull i eksospotta. Den er tight og fin i understellet og responderer kjapt på styring og brems. Når du gir på litt så merker du med en gang at her er det mer å hente enn du først regnet med.

Det er lett å beregne størrelsen på bilen og understellet gir klar beskjed om hvor mye veigrep som er i reserve. Dette er bilen som tar sats og leverer en kjapp rett høyre hvis du ber om det!

M140i er som den aktive kampsportutøveren. Tydelig i god form, ren og pen i tøyet og har en sportslig stil. Går alltid med løpesko. Lar seg ikke be to ganger hvis det er snakk om å ta ut litt ekstra krefter. Og det beste av alt, det er en trygg kompanjong å ha med seg når du skal ut på tur!

Skulle det knipe så vil M140i alltid være den som rydder opp! Rett og slett en god bil for norske forhold: trygg, rask, til å stole på og enkel å parkere!

BMW M550i Dette er maratonløperen som har på blådressen. Hvis du har behov for å frakte deg selv, eller noen du er glad i, over litt distanse så er dette bilen for deg. Når du starter motoren så er det i og for seg ikke en stor opplevelse, det brummer litt og du hører at det ikke er 4 sylindre, men 8. Og disse 8 sylindrene står i V-form.

Sett bilen gang og du flyter komfotabelt over veien, det er behagelig, det er stille og det er harmonisk. Svært gode seter med massasje for ryggen, særdeles godt lydanlegg med massasje for ørene.

Alt er rolig og fredelig, så lenge du ikke strekker ut høyrefoten. Hvis du derimot skulle finne på å gi gass med en M550i så vil du huske opplevelsen en lang stund etterpå. Akselerasjonen føles uendelig, det føles som om bilen ønsker å ta av. Fra bakken. Og fly.

Hvis denne bilen har et partytriks så er det at den uanstrengt kan løpe langt, og ikke bli sliten. Fartsressurser er ikke noe denne bilen skryter av, de bare er der. Det den derimot skryter av er at den kommer frem til målet uten å være berørt av innsatsen.

Dette er den perfekte bilen for deg som på sparket ønsker å ta en tur til Køben eller Hamburg eller Roma. Den er også perfekt hvis du er sent ute til jobb, og er flykaptein. Da kan du starte take-off allerede i påkjøringsrampen på E6.

#trafikklærere #BiliaFollo #arrangementer

46 visninger0 kommentarer
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Våre undervisningslokaler: 

Oppegård Senter - Sætreskogsveien 4, 1415 Oppegård

Ved Vestby jernbanestasjon - Støttumveien 7, 1540 Vestby

 Follo Trafikkteam takker alle våre kunder og samarbeidspartnere gjennom flere år!  Vi er stolte av å være blant 1% av norske bedrifter som blir kåret til Gasellebedrift. 

©2016 Tekst og bilder tilhører Follo Trafikkteam AS. Tekst eller bilder skal ikke kopieres eller lånes fra nettsiden uten tillatelse. Jf. Lov om opphavsrett til åndsverk mv. (åndsverkloven)