top of page

Skolereglement

Velkommen som elev hos trafikkskole Follo Trafikkteam. Skolen samarbeider med CS Trafikkskole AS og Solbakk Trafikkskole AS. Vi deler kontorer og klasserom, samt holder kurs sammen.
For at opplæringen din skal bli så effektiv og produktiv som mulig er det viktig at du setter deg inn i denne infoen fra start av.

Søknad om førerkort

Du må selv via vegvesen.no sende inn søknad om førerkort. Hvis du bruker linser/briller eller har andre helse utfordringer som kan få innvirkning på førerkortet ditt må du levere attest på dette til vegvesenet enten fra optiker eller lege.

Legitimasjon

Alle elever må til enhver tid ha med seg gyldig ID, samt bevist for øvelseskjøring dersom du er under 25 år.

Teoriprøve og praktisk førerprøve

Teoriprøve og praktisk førerprøve gjennom føres hos vegvesenet av vegvesenet. Dette bestilles via vegvesen.no og det er varierende tilgang og ventetider på både teoriprøver og oppkjøringer. Det anbefales derfor at man tar teori prøven så tidlig som mulig for å unngå unødvendig ventetid når førerprøven skal bestilles. Førerprøven kan ikke bestilles før teoriprøven er bestått. Priser på vegvesenets gebyrer finner man på vegvesen.no

Innbetaling

Betaling av kjøretimer og kurs skal skje før enhver form for opplæring, ved manglende betaling sendes det faktura med påfølgende gebyrer. All opplæring må være betalt innen førerprøve, og skolen forbeholder seg retten til å ikke stille med kjøretøy til praktisk førerprøve ved manglende betaling uten videre varsel.

Kjøretimer, trinnvurderinger og sikkerhetskurs på bane/vei med oppstart etter kl.17:00 og helg blir det tillegg på 40%.

Follo Trafikkteam tar ikke kontanter, og vi har ikke en bankterminal. Hos oss gjør vi det enkelt med Vipps eller vanlig overføring med KID og kontonummer. Vipps tar en transaksjonskostnader på 1.95% ved Vipps-betaling. Vi anbefaler derfor at man bruker vanlig bankoverføring med KID nummer.

Vi kan også sende faktura uten gebyr.

KID og kontonummer finner du på tabs.no. Du får tilgang til Tabs når du blir elev hos oss. Betalingsinformasjon finner du under «Hurtigbetaling» og «Betal med nettbank». 

Forberedelser: 

Du bør møte opplagt og forberedt til kurs og kjøretimer.

Du må ha med legitimasjon og eventuelt øvingskjøringsbevis til kjøretimer.

Gebyrer

Baneleie til NAF (øvingsbane), gebyrer til vegvesenet og eventuelle energitillegg (ekstraordinære høyre drivstoffpriser) kommer i tillegg til gjeldende priser hos skolen.

Avbestilling:

Dersom timen ikke passer, må timen avbestilles 48 timer før oppsatt tid. Sikkerhetskurs på vei og øvingsbane må avbestilles senest 2 virkedager før oppsatt tid og førerprøvens praktiske del må avbestilles 3 virkedager og innen klokken 12:00 før oppsatt tid.

I motsatt tilfelle vil vi bli nødt til å kreve betaling som et 50% gebyr av pris for avtalt kjøretime/kurs da muligheten til å få besatt timen på kort varsel med en annen elev er umulig. Dersom vi må avbestille skjer dette også selvfølgelig i god tid hvis mulig og vi vil etterstrebe å tilby ny time så fort som mulig.

Taushetsplikt

Alle som arbeider ved trafikkskolen har taushetsplikt. Hvis det er noe du føler kan påvirke opplæringen din hos oss er det viktig at vi får tilbakemelding om dette for å kunne tilpasse opplæringen så godt som mulig (dysleksi, allergi osv.).

Kjøretimer og kurs

Opplæringen består av forskjellige obligatoriske kurs du må igjennom samt vanlige kjøretimer. Varigheten på en undervisningstime er 45 minutter, og her følger priser samt varighet på de forskjellige kurs og timer du må igjennom.

Priser Trafikalt grunnkurs

Priser klasse B

Priser klasse B96 og BE

Priser MC klasse A1 lett motorsykkel

Priser MC klasse A2 mellomtung motorsykkel

Priser MC klasse A tung motorsykkel

Tabs

Alle elever ved trafikkskolen har tilgang til Tabs via nettleser eller app via tabs.no. Her kan man se liste over gjennomførte og planlagte timer og kurs, betale opplæring samt motta og sende melding til trafikklæreren. Elever kan og bruke utskrift/skjermbilde fra tabs.no for å dokumentere fravær fra vanlig skole. 

 

bottom of page