top of page

Kjøreopplevelser BMW M4 og BMW X440M. Del 2.


BMW M4 Denne grønnfargen er giftig, og det kan nok M4 også være. Her er det kompromissløst. Setene er ikke vanlige. Rattet er ikke vanlig. Det er ikke vanlig girspak eller girkasse. Lydene er ikke vanlige. Bremsene er ikke vanlige. Kort og godt så er BMW M4 noe utenom det vanlige.

Bilia Follo BMW M4 kjøreopplevelser. Trafikkskole Follo Trafikkteam

Hvis man skal beskrive alt dette uvanlige på en måte som gir mening for oss vanlige mennesker så er det eneste vi sitter igjen med er at denne bilen hører hjemme på en god gammeldags racerbane!

Det brøler og smeller, stumper og humper, rister og lukter og piper og woosjer. Og den har registreringsnummer. Og vi har fortsatt førerkort. Det betyr at vi ikke fikk testet M4 slik den skal testes, nemlig i stor fart.

Bilia Follo BMW M4. Trafikkskole Follo Trafikkteam

Vi satser på å komme tilbake med en test av denne fantastiske, kompetente, potente, herlige, kompromissløse, sylskarpe bilen etter at vi har vært på en bane...

BMW X440M Bilen er grå, men når du starter den opp så hører du at den bare er grå på utsiden. På innsiden er den rød og full av liv. Interiøret er selvsagt ikke rødt, det ville vært på kanten av smakløst. Bilen er rett og slett fin.

Bilia Follo BMW X440M kjøreopplevelser. Trafikkskole Follo Trafikkteam

Motoren er den samme rekkesekseren som i M140i, der var den hysterisk morsom. Her i X4M er den samme motoren effektiv og karaktersterk. Lyden er den samme, det smeller til ved oppstart. Den oppfører seg sivilisert og normalt helt til du gir gass, da kommer M-effekten inn. Alle biler som har M i navnet har litt ekstra å by på, her er det overraskende lyd og godt veigrep.

X4 er ikke en liten bil, men den er heller ikke så stor at den sliter med vanlige parkeringsplasser. Ja, den er praktisk nok, men det er ikke det som er X4 sin sterke side, det er nemlig design, motorstyrke og følelsen av kvalitet.

BMW X440M kjøreopplevelser. Trafikkskole Follo Trafikkteam

X4M kan du se på som en god kamerat, den stiller opp når du trenger det, snakker til deg, er stort sett enig med deg, men har egen personlighet og karakter. X4M er den som blir med på tur, sitter sammen med deg ved leirbålet, forteller gode historier, legger på litt ved når det blir kjølig og tar ansvar når leiren plukkes ned og bålet skal slukkes.

Den vil bli en god venn om du lar den få sjansen, og med denne motoren er den en interessant samtalepartner.

Siste innlegg

Se alle
bottom of page