top of page

Informasjonsdag hos AGM

Vi trafikklærere fikk invitasjon til å komme på informasjonsdag hos Alf Graarud Motor i Sarpsborg. Det er alltid hyggelig å møtes under litt andre omstendigheter enn vi pleier. Vanligvis når vi er på motorsykkelbutikken er det fordi noe har gått i stykker eller at vi plutselig har behov for teknisk bistand. I dag fikk vi en gjennomgang av aktuelle 2023 modeller og et innblikk i personlig sikkerhet for motorsyklisten.


Foredrag med fokus på nye mc modeller for 2023 som kan passe til motorsykkelopplæring og førerprøve. Triumph Tiger 900 motorsykkel
Fokus på nye modeller for 2023. Triumph Tiger 900

Dagen startet med en omvisning på butikk og lager. Deretter ble det foredrag med fokus på nye modeller for 2023 som kan passe til motorsykkelopplæring og førerprøve. Triumph Tiger 900 er en større sykkel som vil passe bra for mange litt høyreiste elever på trafikkskolen. Yamaha MT-07 kommer i en noe oppgradert utgave i 2023, den største endringen er bedre display. Honda CB650R er også en super motorsykkel, her er det ikke store endringer fra år til år.


Nyheten Honda CB750 Hornet er en sykkel vi gleder oss veldig til å prøve, denne har parallell twin på 750 kubikk og omtrent 20hk mer enn Yamaha MT-07. Den blir litt dyrere, men er kanskje verdt det? Dessverre ser det ut til at vi trafikkskoler må vente til 2024 før det er tilgjengelig skolesett til Hornet’en. Derimot vil det være mulig å se sykkelen utstilt hos Alf Graarud Motor allerede i februar!


Trafikklærere hører på foredrag om nye motorsykkel modeller for 2023. Alf Graarud Motor motorsykkelbutikk i Sapsborg
Trafikklærere på informasjonsdag hos AGM i Sarpsborg

Når det gjelder tekniske nyvinninger på motorsykkel så går det i retning mer høyteknologiske sykler. Flere og flere kommer med cruisecontrol, varme i seter og holker, ulike motorprogrammer, justerbar ABS og oppkobling til mobil med Bluetooth.


På sikkerhetsfronten skjer det mye. Vi fikk en grundig gjennomgang av airbagvestene til Dainese og Alpinestars.


Disse motorsykkel airbagvestene har man på under jakken, det er innebygd gyrosensor og GPS, som detekterer fall .
MC Airbagvestene til Dainese og Alpinestars.

Disse vestene har man på under jakken, og trenger ikke kobles til motorsykkelen slik det var vanlig tidligere. Det er innebygd gyrosensor og gps, som detekterer fall eller større ytre påkjenninger. Vesten blåser seg opp via gasspatroner med Argon-gass, som er lettere, og reagerer raskere enn Co2. Ved plutselige endringer vil vesten blåse opp airbagger på bryst, rygg og skuldre. Dette har vært testet i MotoGP i en årrekke, og denne teknologien blir nå tilgjengelig for deg og meg. Det kreves ikke noe abonnement for at vesten skal virke, og du trenger selvfølgelig ikke bruke tid på å koble deg til og fra motorsykkelen med denne teknologien.


Vi er helt sikre på at dette kan være livreddende dersom uhellet er ute. Vestene fungerer også utmerket hvis motorsyklisten blir påkjørt av annet kjøretøy. Tenker spesielt at de som tilbringer mye kjøretid i tett trafikk og som bruker sykkelen til pendling bør vurdere airbagvest. Ta en tur innom butikken og se litt nærmere på vestene, vi er i alle fall imponert over hvor langt denne teknologien har kommet.


Trafikklærere og ansatte fra AGM spiser lunsj sammen etter Informasjonsdag hos Alf Graarud Motor
Hyggelig tid sammen med kolleger og ansatte på AGM

Det er alltid verdt å ta turen innom Alf Graarud Motor, og i dag fikk vi god påfyll med aktuelle nyheter, informasjon om nytt sikkerhetsutstyr og ikke minst møtt mange trivelige ansatte på AGM og tilbrakt tid sammen med hyggelige kolleger.Siste innlegg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page