top of page

RALLY OSLOFJORD 2017


Vi i Follo Trafikkteam elsker jobben vår, likevel unner vi oss noen øyeblikk utenfor trafikkskolebil og klasserom. Fredag 12.mai 2017 gikk Rally Oslofjord av stabelen igjen, det er 60 år siden rallyet ble arrangert for første gang.

Se video fra arrangementet:

Fredag 12.mai 2017

Dette løpet ble arrangert i mai 1957, den gang med stor internasjonal deltagelse. Starten i år går fra Tyrigrava ved Gjersjøen i Oppegård, og kjøres på koselige småveier, for deltakerne blir lunsjen på Larkollen før ferden går videre til Moss og Bastøyferjen over til Horten.

Rally Oslofjord 2017 Tyrigrava trafikkskole i Ski og Oppegård Follo Trafikkteam 12 mai

Follo Trafikkteam måtte selvfølgelig være på plass for å få med seg Rally Oslofjord, ikke minst siden starten gikk fra Tyrigrava. "Grava" har gjennom historien vært et sted for bil- og motorinteresserte, og nå har Kongelig Norsk Automobilklubb (KNA) og Norsk Veteranvogn Klubb (NVK) kjøpt stedet, vi ser frem til mange år fremover med en lokalt økende interesse for bilsport og motorkultur.

Rally Oslofjord 2017 Tyrigrava trafikkskole i Ski og Oppegård Follo Trafikkteam
Rally Oslofjord 2017 Tyrigrava trafikkskole i Ski og Oppegård Follo Trafikkteam

Hva er Rally Oslofjord?

Starten går fra Tyrigrava, som opprinnelig er en gammel skysstasjon tilbake til 1850-tallet og i dag mye brukt som treffsted for både motorsykkel- og bilfolk. Turen går på koselige og rolige veier nedover østsiden av Oslofjorden, lunsjen tas på Kafe Losen på Larkollen.

Rally Oslofjord 2017 Tyrigrava trafikkskole i Ski og Oppegård Follo Trafikkteam

Rally Oslofjord 2017 Tyrigrava trafikkskole i Ski og Oppegård Follo Trafikkteam

Rally Oslofjord 2017 Tyrigrava trafikkskole i Ski og Oppegård Follo Trafikkteam

På vei gjennom Kambo passeres bygningen som i sin tid huset Norsk Automobilfabrikk. Etter lunsj går ferden mot Moss ferjekai og med Bastøyferjen over til marinebyen Horten.