top of page

Video. Se hva som skjer når du øker farten med 10km/t!


Edward Sander Woldseth var på obligatorisk sikkerhetskurs på øvingsbane og fikk teste glattisen for første gang. Her kan du se hvordan du skal komme deg opp en bratt bakke, og kanskje Edward mister kontrollen ...?

En tryggere trafikant.

Sikkerhetskurs på øvingsbane består av flere deler. Elevene skal lære å sikre personer og last i bil, men hovedvekten ligger på å få opplevelser og erfaringer som gjør at man videreutvikler seg til å bli en tryggere trafikant. For å nå målene er det viktig å gå ut over komfortsonen og oppleve at bilen er ute av kontroll.

 

For Edward sin del har han oftest kontroll på bilen sin, en Formula Basic racerbil - den eneste formelbilsklassen i Norge. Det har han bekreftet med å komme på andreplass i 2017 sesongen. Klikk her for å følge Edward og hans satsing for 2018 -@woldsethracing.

 

Når vi starter kjøringen er det tydelig at Edward ligger mange hestehoder foran den jevne 17åring i bilbehandling, men det tar likevel litt tid før han blir komfortabel med at bilen ikke responderer slik han ønsker.

Det som er interessant fra en trafikklærers ståsted er at motorikken til Edward er innøvd og automatisert, så når førerstøttesystemene i BMW jobber for å opprettholde bilens retning er det ikke alltid like enkelt å ikke rette opp en skrens på «gamlemåten».

Med moderne førerstøttesystemer kan man gjøre vondt verre ved å rette opp en skrens ved «å svinge inn i skrensen», det beste er ofte å legge på litt brems og styre stødig der man faktisk vil kjøre.

Trafikksikkerhetsdag på NAF Øvingsbane 3.februar 2018

Kanskje du også trenger en oppfrisking i å teste grensene på glatta? Follo Trafikkteam skal, sammen med NAF Follo, arrangere Trafikksikkerhetsdag på NAF Øvingsbane 3.februar 2018.

Sikkerhetskurs på NAF Nesodden øvingsbane med trafikkskole Follo Trafikkteam

Når fotgjengerne velger å krysse veien må man være forberedt på å stoppe, husk: «Du skal alltid klare å stanse foran enhver påregnelig hindring». Bildet fra sikkerhetskurs på NAF Nesodden øvingsbane (glattkjøring).

 

For deg som har førerkort!

Trafikksikkerhetsdag på NAF Øvingsbane 3.februar 2018. Fra kl 11:00.

Deltakerne vil få undervisning om sikkerhet i bil, prøve bråstopp og kjenne på kreftene som er i bevegelse, undervisning/oppfrisking i trafikkteori og selvfølgelig kjøring på baneanlegget under kyndig veiledning av trafikklærere fra Follo Trafikkteam.​

 

Vi starter klokken 11.00 og kursene/kjøringen er åpen for alle, så hvis det frister å oppfriske litt kunnskaper og ferdigheter for deg som har førerkort er det bare å melde seg på ved å ringe Grim Ketil på 93080778.

Inne i sikkerhetshallen ser vi trafikklærer Øystein Nygård fra trafikkskole Follo Trafikkteam i full gang med å klargjøre for bråstoppen som deltakerne fikk prøve.

Inne i sikkerhetshallen ser vi trafikklærer Øystein Nygård fra trafikkskole Follo Trafikkteam i full gang med å klargjøre for bråstoppen som deltakerne fikk prøve. Det er fort gjort å ta på sikkerhetsbeltet, men det er likevel mange som slurver når de tar på beltet. Sikkerhetsbeltet skal sitte tett inntil kroppen, og hvis man har på jakke skal beltet ligge under jakken. Bildet er fra NAF Øvingsbane Nesodden Åpen dag 2017. Les hele innlegget her.

Kjøreplan og tidsplan Trafikksikkerhetsdag på NAF Øvingsbane 3.februar 2018 vil bli publisert på www.follotrafikkteam.no og du får nyheter fra oss ned å følge oss på www.facebook.com/follotrafikkteam/

Siste innlegg

Se alle
bottom of page