top of page

Fremtidens trafikkopplæring?


ATL Oslo og Akershus Fylkesgruppe inviterer til møte på Bilia Skøyen. Med representanter fra ATL, Bilia og Veidirektoratet.

Tema: Utviklingen av fremtidens biler kommer fortere over oss enn vi aner...

- Er det over og ut for biler med fossilt drivstoff? Er manuelt giret bil snart historie på samlebåndet?

- Representant fra Bilia som forteller litt om hvordan de ser på fremtiden og hva de satser på videre? El-biler og ladbare hybrid biler, er det fremtiden? Hvordan blir rekkevidden og ladetiden?

- Dette vil jo påvirke vår trafikkopplæring og hva vi skal investere i neste gang vi bytter bil?

- Blir det bare opplæring / førerprøver på automatgir? Kan de med førerkort på automat ta et kurs på trafikkskolen og få førerkort på manuelt giret bil? Hvordan ser trafikkopplæringen ut om et par år?

Trafikkskolelærere fra Follo Trafikkteam på Bilia Skøyen Fremtidens trafikkopplæring foredrag ATL og Veidirektoratet

Vi startet samlingen med mingling og hilse på hverandre.

Trafikkskolelærere fra Follo Trafikkteam på Bilia Skøyen Fremtidens trafikkopplæring foredrag ATL og Veidirektoratet 5 desember 2017

Selv om Oslo og Akershus er både stort og folkerikt så er vi trafikkskoler godt kjent med hverandre, det er alltid hyggelig å møte kolleger i en avslappet setting som dette.

Bilia Skøyen

Når ATL avdeling Oslo og Akershus inviterer til samling om ny teknologi og førerstøtte i fremtiden ble det naturlig å møtes på Bilia Skøyen - autorisert merkeforhandler og -verksted for BMW. Her det feiende flotte lokaler og fint å være gjest.

ATL avdeling Oslo og Akershus inviterer til samling om ny teknologi og førerstøtte i fremtiden. Lars-Inge Haslie fra Statens Vegvesen på Bilia Skøyen

Lars-Inge Haslie fra Statens Vegvesen kunne informere om hvilken retning føreropplæring kan ta i fremtiden. Det er nok like vanskelig for ham å se inn i krystallkulen som det er for oss andre, men siden norsk føreropplæring er underlagt EUs førerkortdirektiv kom det likevel frem noen nyheter.

Førerkort for automatgir (kode 78) gjelder i dag bare for biler med automatgir, og for å få et førerkort som gjelder også på biler med manuell girkasse må man i dag ta en ny fullverdig førerprøve med sikkerhetskontroll og alt som hører med.

Det skal arbeides med nye løsninger for dette, enten at man kan ta et kurs på trafikkskolen eller at det blir en tilpasset førerprøve.​

De fleste land i Europa arbeider med å utvikle nye regler og forskrifter for testing av selvkjørende biler. Her ser vi hva som gjelder i Tyskland fra og med mai i 2017. Det vil nok ta mange år til vi får et trafikksystem som er i stand til å løse de fleste oppgaver helt på egenhånd, men at vi sakte og sikkert er på vei dit er helt sikkert.

BMW X3

Nye BMW X3 er på plass hos en Bilia forhandler nær deg!

Ny BMW X3 på Bilia Skøyen desember 2017

Vi prøvesatt bilen, og her sitter vi godt alle som en. God plass, god oversikt og friskt design er inntrykket vårt, kvaliteten er som alltid et hakk over konkurrentene.

Trafikkskole Follo Trafikkteam på Bilia Skøyen

Det er alltid gøy å prøve bil, om det er det ingen tvil! Et funfact vi kan dele med deg er at nye BMW X3 er faktisk like stor som første generasjons X5.

BMW i8

BMW i8 er en bil som man enten elsker eller så gjør man ikke det. Vi elsker den!

At BMW i8 er liten og lav kan vi tydelig se på dette bildet, og vi får også bekreftet av Øystein at den er god å ta på.

Dessverre får ikke vi plass til hele Follo Trafikkteam i en i8, men i følge Grim Ketil så gjør det ingenting… Han kjører gladelig å henter én og én, enhver tur/retur med denne bilen er verdt å ta. Sier han.

BMW i8 på Bilia Skøyen

Alt ved denne bilen er spesielt, det var mange som mente at BMW aldri kom til å produsere i8 da den første gang ble vist til publikum som «Concept Vision Efficient Dynamics» i 2009.

Allerede i 2013 ble den vist frem på motormessen i Frankfurt og det var mulig for kunder å bestille den. Så hvis du er interessert i banebrytende teknologi, og samtidig vil ha kjøreopplevelsen i fokus, er det bare å følge med på BMWs kommende prototyper…

BMW i8 er en bil som man enten elsker eller så gjør man ikke det. Vi elsker den! På Bilia Skøyen

Hvis Batman hadde kjørt BMW:)

BMW X4

BMW X4 er snill, kul, tøff, høy og bred! Den perfekte bilen hvis du er på utkikk etter en sportslig SUV som skiller seg ut fra mengden.

Grim Ketil tester hvordan X4 oppleves fra passasjersiden, og Leif Erik vurderer om han ville tatt en kjøretime…

Olga Nordhus, markedsansvarlig i trafikkskole Follo Trafikkteam på Bilia Skøyen

En som ikke er interessert i passasjersetet i BMW X4 er Olga, hvis du spør henne så er hun når som helst klar til å kjøre denne rett ut fra butikken..!

Kort oppsummert var dette en veldig grei avkobling fra hverdagen. Det er gøy å drømme seg bort i nye biler, og det er viktig å få en oppdatering på hvordan bilfabrikantene tenker og ikke minst hvordan Statens Vegvesen planlegger å møte utfordringene som kommer.

Det siktes inn mot et samfunn der flere og flere oppgaver blir automatisert, så også med bilkjøring. Det vil bli mange tiår med blandingstrafikk, der selvkjørende biler og menneskekjørte biler vil leve side om side.

Så om vi skal konkludere med noe så må det bli: Ta lappen! Du vil fortsatt trenge førerkort i all overskuelig fremtid.

Siste innlegg

Se alle
bottom of page