Oppsummering Trafikksikkerhetsdag


Hva skal du gjøre hvis forhjulene mister veigrepet i en sving?

- Svaret på dette, og mange andre spørsmål, fikk deltakerne på trafikksikkerhetsdagen lørdag 3.februar. Trafikkskole Follo Trafikkteam, NAF avd. Follo og BabyShop arrangerte trafikksikkerhetsdag der kunnskap om regelverk, kjøredyktighet, fartstilpasning og sikring av små og store i bil var tema.

Innledning

​Dagen startet med en time teori. Grim Ketil utfordret deltakerne i deres egne valg av fart, og presenterte noen sentrale bestemmelser som regulerer kjørefarten vi som bilførere skal velge i ulike situasjoner.

Som forventet viste det seg at også blant våre deltakere er det ulik oppfattelse av hva som er trygg fart. Etter litt diskusjon rundt teamet kunne vi heldigvis konkludere med at fasiten ligger i lovverket.

Bremsing

Grete og Peter er begge svært dyktige instruktører fra NAF Follo. Her blir deltakerne trygt loset gjennom bremseøvelsene.

Mange fikk seg en aha-opplevelse når de så at bremselengden doblet seg når man økte farten fra ca. 35km/t til 50km/t!

Unnamanøver

Jørgen fra Follo Trafikkteam instruerte i hvordan man skal ta en sikker og effektiv unnamanøver.

Deltakerne fikk tips om blikkbruk, rattgrep og riktig bremsetrykk.

Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg. Det å oppleve å kontrollere bilen på grensen av veigrep i trygge rammer er ikke hverdagskost. Ferdigheter og handlingsvalg er sentralt for om man lykkes eller ikke.

Sving

I svingen hadde Paul fra NAF Follo full kontroll. Uansett biltype og ferdighetsnivå, så kommer man til et punkt der farten blir for stor og bilen sklir ut av svingen.

Å merke at 2-3 km/t er alt som skal til for at man kan miste kontrollen var en tankevekker…

I kurvekjøring var det lett å se forskjell på biler med moderne førerstøttesystemer og biler som ikke har den nyeste teknologien.

Sikkerhetshall

I sikkerhetshallen var det Øystein fra Follo Trafikkteam og Solfrid og Camilla fra BabyShop som veiledet deltakerne frem til riktig sikring av mennesker og last i bil.

Her fikk deltakerne prøve bråstopp for å kjenne på kreftene, og for de fleste er det en aha-opplevelse å se hvor mye kroppen veier i ulike hastigheter. En voksen person har gjerne en kollisjonsenergi tilsvarende 1.600kg i 80km/t!

Forskjellige barnestoler og ulike festemåter var et sentralt tema på trafikksikkerhetsdagen, enten man er vordende foreldre eller snart skal bli besteforeldre så er kunnskap om sikring av barn i bil noe av det viktigste man må kunne.

Solfrid og Camilla guidet deltakerne gjennom festeanordninger på de ulike stolene. Hvis du handler bilstol på nettet er det viktig å sjekke med en faghandel at montering av bilstol er blitt gjort riktig. Babyshop vil hjelpe deg å sjekke at faktisk akkurat den bilstolen du tenker å kjøpe passer i din bil.

Visste du at barnestoler går ut på dato? Etter 5-6 år har materialene gjort jobben sin, og hvis man fortsetter å bruke stolen vil det gå ut over sikkerheten. Det frarådes å kjøpe brukt bilstol på nett, du ikke vet hva bilstolen har vært utsatt for en ulykke, eller om den har skader som ikke synes utenpå.

Lunsj

Uten mat og drikke duger heltene ikke! Lunsj med nygrillede pølser og varm toddy var en kjærkommen avveksling og det var godt med en liten pause.

Gunvor fra NAF Follo tok ansvar for messa, og disket opp med nok mat og drikke til alle!

I lunsjen var det gøy å høre hvilke erfaringer deltakerne hadde fått, og praten gikk livlig om alt fra trafikkopplæring til nye biler.

Bilia Follo hadde tatt med en fullspekket BMW X1 med firehjulstrekk, det var selvfølgelig mulig å ta en nærmere titt på.

Spesielt interessant er de avanserte førerstøttesystemene som ligger i «driving assistant plus», denne bilen vil selv styre fjernlysene, holde seg innenfor eget kjørefelt og holde sikker avstand til bilen foran.

Avslutning

Vi samles til en felles kort avslutning og utdeling av diplom som bekrefter at deltakerne har blitt oppdatert i sikker kjøreteknikk og sikkerhet i bil.

Trafikksikkerhetsdag ville ikke vært mulig uten glimrende preparering av anlegget. Denne jobben er det Jan Wenner som er baneleder på NAF Øvingsbane Frogn som står for. Vi bøyer oss i snøføyka og tar av hatten for Jan og den jobben han gjør for NAF.

Follo Trafikkteam, NAF og BabyShop brukte lørdag 3. februar til å dele vår kunnskap med dere, og neste trafikksikkerhetsdag er allerede planlagt.

Hva blir tema da??

Følg med, og meld deg på! Det som er helt sikkert er at vi kommer til å engasjere deg og at du blir litt klokere i trafikken!

Linker:

NAF avdeling Follo

BabyShop- barneklær på nett

Bilia Follo autorisert merkeforhandler og -verksted for BMW

#arrangementer #NAFØvingsbane #TIPS #sikkerhetskurspåbane #glattkjøring

85 visninger0 kommentarer
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Våre undervisningslokaler: 

Oppegård Senter - Sætreskogsveien 4, 1415 Oppegård

Ved Vestby jernbanestasjon - Støttumveien 7, 1540 Vestby

Lurer du på noe? Skriv til oss her :)
 Follo Trafikkteam takker alle våre kunder og samarbeidspartnere gjennom flere år!  Vi er stolte av å være blant 1% av norske bedrifter som blir kåret til Gasellebedrift. 

©2016 Tekst og bilder tilhører Follo Trafikkteam AS. Tekst eller bilder skal ikke kopieres eller lånes fra nettsiden uten tillatelse. Jf. Lov om opphavsrett til åndsverk mv. (åndsverkloven)